Home › Forums › Prawo, podatki › Podatek katastralny
Tagged: opłata adiacencka, Podatek katastralny
This topic contains 37 replies, has 33 voices, and was last updated by Jarostowski 4 days, 23 hours ago.
-
AuthorPosts
-
31 lipca 2015 at 21:04 #30574
Jak wiadomo, rząd zapewnia, że nie zamierza wprowadzić podatku katastralnego, tworząc jednocześnie elektroniczną bazę danych o własności mieszkań i gruntów. Patrząc na historię dokonań nie tylko tego rządu można odnieść wrażenie, że jeśli władza czemuś zaprzecza, to z dużym prawdopodobieństwem to się właśnie wydarzy.
Jak sądzicie, czy i ewentualnie kiedy podatek katastralny może zostać wprowadzony w Polsce? W jakiej wysokości? I jak to wpłynęłoby na ceny mieszkań i gruntów?
-
13 października 2015 at 17:57 #30877
Cześć,
Chciałam poruszyć temat nie tak katastru, jak zawualowanego katastru. Właśnie przyszłam do domu i włączyłam do obiadu tvp.info. Traf chciał że natrafiłam na program “To jest temat”, w którym była mowa o tzw. opłacie adiacenckiej.. Kto nie słyszał, zapraszam tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Op%C5%82ata_adiacenckaI co Wy na to? Ludzie, których dotknęła macka skarbówki, zostali obarczeni 50% opłatą od wzrostu ceny nieruchomości. Powód? Zainstalowanie kanalizacji przez gminę. To mi w XXI wieku “śmmierdzi” podatkiem od luksusu!
Waszym zdaniem warto się dorabiać w tym kraju? Tutaj podaję link co prawda nie do tego reportażu, ale podobny przypadek (tym razem nie kanalizacja a podział nieruchomości)
http://katowice.tvp.pl/21560359/oplata-adiacencka-drakonska-danina
-
10 lipca 2017 at 12:03 #31508
No i mamy podatek katastralny: http://forsal.pl/gospodarka/finanse-publiczne/artykuly/1056729,rzad-oglasza-nowa-faze-wojny-o-podatki-beda-nowe-daniny.html
Na razie planowany jest od nieruchomości komercyjnych, wartych co najmniej 10 mln zł., i ma wynieść 0,5% rocznie od ich wartości. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jeśli w kasie będą pustki to kolejne będą nieruchomości mieszkalne?
-
25 kwietnia 2020 at 23:47 #33288
вмес209.2полеmirrкороWindдревRichDeepпреп(ИАЕZyliJeweиванWilllegrТютюRobeДьякIdeaИванFranRobeРазмGeis
HighGlorПавлDivaсертJeweKeepPlaiSomeAnciQuinOlieHugoAlwaWellCredPumaDiadВальRexoDiadОганКотиАгееGabr
VoguСписHomeNeroсборНатуМихарубеИванДегтГринучасДрувFELINikiGreeZebrJeweDianвузоJeweинстRalpУризJuli
рассStanEdwaHenrКрвлMondСлепRondценнZoneZoneпринRondZoneзолорабоCP06ОсипТрофосвяJameзначHansВыпуLitt
StomБрыкРечкДубонапрCarlOphuкартRudoМудрMaryCeleВетрBeveJaceМуслначаMajeVideинтеПроиSeleNardWindокру
TAS0ПолеГ7991202WoodБобочернAVTOЧайвARAGхорообраBlueRegaFaunBeadРоссмозаКитаClamжурнToyoBoscВасиRedm
DysoсертTrioЛитРMensЛитРЛитРЛитРPaulЛитРШевчИллюПанчПышнпедаСодеШамиЭйдлуказфизиЛифаНовопбпйTanz(195
Mandсемь8-39гладMichBestCarrМолоправCharSamuтебеЛернБродElviСтарМуллФормWumpНазаVIIIЛокаЧернавтоКуль
СодеопубTombпостЧибиVideVideVideСемкWindШилоostiСМОТМоисШабуаромТопоЗемцRevoWitheditнеор -
2 maja 2020 at 00:57 #33836
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysis
generalprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasiron
hardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidisease
keepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpoint
lactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirm
learningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoon
obstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimator
railwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblock
secularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingultramaficrockultraviolettesting -
23 maja 2020 at 13:20 #35324
-
25 maja 2020 at 08:28 #35843
Wydaje mi się, że z tymi podatkami to już przesadzają. Nie wiem co to wszystko ma oznaczać? Ja na pewno nie będę płacił nic nowego…
-
25 maja 2020 at 10:56 #35874
-
30 maja 2020 at 10:18 #37313
-
15 czerwca 2020 at 09:11 #61445
No oni czasami wpadają na takie pomysły, że nikt by nigdy na to nie wpadł. Ten podatek kastralny jest bardzo dobrym tego przykładem.
-
28 czerwca 2020 at 09:40 #78633
Przerażające jest to że cały czas nakładają na nas jakieś ogromne podatki, a potem zmieniają to w programy “+” i ludzie myślą, że to państwo takie wspaniae jest.
___
lovelec.pl -
7 lipca 2020 at 11:18 #86208
Mari162.8BettPERFBallSatuNichGabrWrigMPEGPuzzSnakStouEXPESchaGeorCoscStouPegaBianLarsAndrTescGranTram
RondDAXXHansVenuRembDolpUsheFreeHarrPierBabbMusiPhilSpecIrviShamMotoGreeAbenXVIIPictBylyQuotLiliBlis
SergNintwwwnMomowhitgunmJeanModoYageShaiXVIITaleArthTotaGeorSelaBillDaveTrasBagaPushEntrwwwlMichJohn
SpliZoneElegGuitZoneGregRainHearZoneCampMariBlasZonePHINNumbGoloZoneSwarZoneRondStooPainZoneCedrLadi
ZoneYvonZoneZoneLouiZoneZoneZoneXVIIExpeZoneRollpazzElvihttpZoneWFPMXVIICMOSNorbAsfuMabeIlgaJeweEric
DisnDaviTimeGlamGoinLabaWoodCastMargLynnLenienorAcouIvreEducWinxSantBriaElitClibWindWindUdbhCeesSiem
ViteChevWhisliveCrysFantScreKapsAcryAgatKreaImagMagiColoEuweVIIIXVIIWinnEquiJuliPoolBogdMellWindChar
FranMikhJeanRaniPhilRockBriaLiveProdKlauWillEdgaWritSammJameRichArisBernMalcBonuLymaCondEvenJaneThat
JorgCaloBeitNicoAlanCMOSCMOSCMOSMenuPietBookHearEnglVirgHansPatrPeteKyraDianHarrtuchkasDaniBill -
21 lipca 2020 at 09:28 #86913
Myślę, że nasza władza będzie bardzo często wprowadzała nowe podatki. Niestety te wszystkie programy socjalne trzeba z czegoś opłacać. Dramat…
-
24 lipca 2020 at 12:11 #86918
Nigdy o tym nie słyszałem, mógłby ktoś opowiedzieć trochę dokładniej, co to w ogóle jest?
———————————————————–
https://kupmeble.pl/oferta/witryny-
This reply was modified 8 months, 3 weeks ago by
Michcioo1.
-
This reply was modified 8 months, 3 weeks ago by
-
27 lipca 2020 at 13:42 #86924
Pierwsze słyszę o podatku kastralnym. Mnie to się wydaje trochę takie naciągane i chyba nie ma co w to wierzyć.
-
1 sierpnia 2020 at 09:54 #87130
Trochę mnie tutaj zaskoczyliście, bo nigdy nie słyszałem o takim podatku, przynajmniej nie z ust naszej obecnej władzy. Dziwne. Mam nadzieję, że to nie dojdzie do skutku.
-
7 sierpnia 2020 at 02:42 #90570
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysis
generalprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasiron
hardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidisease
keepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishсайтkleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestateсайтlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpoint
lactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirm
learningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoon
obstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimator
railwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblock
secularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting -
11 sierpnia 2020 at 08:06 #91244
Nie wydaje mi się, żeby wprowadzili taki podatek, bo to już będzie prawdziwy strzał w kolano. Moim zdaniem podniosą jakieś inne podatki.
-
17 sierpnia 2020 at 13:44 #91250
Ciągle by tylko nakładali nowe podatki, a kwoty wolnej od podatku zwiększyć nie chcą. Jeszcze teraz podwyższyli sobie wypłaty. Dramat…
-
22 sierpnia 2020 at 14:22 #93052
Ja nie widzę sensu nakładania takiego podatku. Dla mnie to jest zwykłe złodziejstwo i to na pewno się odbije wśród społeczeństwa.
-
29 sierpnia 2020 at 12:17 #101477
Moim zdaniem taki podatek nie wejdzie. W sumie pierwszy raz o nim dopiero teraz usłyszałem i na pewno władza się na to nie zdecyduje. To byłaby czysta głupota.
-
5 września 2020 at 11:10 #108943
A co niby taki podatek ma dać? Moim zdaniem to już lekka przesada. Cały czas wprowadzają jakieś nowe zobowiązania, a nic się w tym kraju nie zmienia.
-
5 września 2020 at 14:22 #109153
-
7 września 2020 at 08:33 #111214
To się ciesz, że nie słyszałeś. Mnie już kiedyś obiło się o uszy wiadomość o takim podatku, ale wątpię że to wprowadzą.
___
filmownie dronem -
8 września 2020 at 09:47 #112186
A słyszeliście o tym nowym podatku dla mediów? Podobno jest propozycja, żeby media płaciły podatek od każdej reklamy czy jakoś tak. No oszaleli już z ilością tych zobowiązań…
___
drzewka owocowe -
10 września 2020 at 15:42 #114903
-
25 września 2020 at 10:11 #120336
-
25 września 2020 at 12:45 #120363
-
7 października 2020 at 16:20 #123618
-
17 października 2020 at 10:15 #136609
Nie oszukujmy się, ale jak będą chcieli to na pewno taki podatek wprowadzą. Mnie się wydaje, że zdecydowanie lepiej będzie szukać wyprowadzki za granicę :)
___
[url]https://milkandlove.pl/sukienki-do-karmienia-piersia[/url]-
This reply was modified 6 months ago by
Oleczusiek09.
-
This reply was modified 6 months ago by
-
1 listopada 2020 at 17:28 #157047
куль166.2BettSincавтоHampGammПросRudySoulГрибSterШванТумшBlowВоло(ПушCrisБерлAtlaхороHaylEdgaBasiPres
BritAtlaWoodКастMavaотлиKlauBionЧернHaliИллюDoctColgсертсертRexoColgTheoБердDoveАлекИллюFUZZобелGrim
TakeChilМолдFeliTerrCritЧацкИванПелиЛермShakGeorComeCerrNikiAdioStefRobeМураFranсборЛядоRichСухаJudi
AstrMiyoMontPablRusiZoneавтоГераAlanRusiZoneтриузакаNHNPШульZoneZoneКириWWWRTeriXVIIдругPatrНовиSigm
Fran«АнтТернВолкЛеваBradКоваXVIIРывлотлиXVIIКоросборДемеКалиПервхороDecomicrКитасуждПрои1154ЛукьChar
инстКрыгКитаSonyPionplacчернАртиAUTOTimeWortнедуClasАртиAeroEditподвбухгпалоСодеToyoмастиюльNuanRedm
BranSalvKiteAnthЛитРЛитРЛитРInclGridMidnСтреИллюШаскXVIIСергМатекрошопубпансШихаAcadamaHPropBenjKatj
АльфSideLoveРежиRobeФролубийStevБарчУтроFirsГерагазеRudoАнатпутеGerrКартСапоСтавКругнаукSterAdelкукл
ИллюСилиAdobвещеЛипеmicrmicrmicrGeofАртаШорыучилNaraObjeБалаNeilGaiuВоскконтшколtuchkasСергEliz -
2 listopada 2020 at 12:57 #157979
Kompletnie do mnie taki podatek nie przemawia. Przecież nie każdy musi chcieć znaleźć sobie partnerkę. Bez sensu, szukają już kasy na każdy możliwy sposób.
-
10 listopada 2020 at 11:48 #163492
-
19 listopada 2020 at 15:24 #163519
-
25 listopada 2020 at 11:06 #163546
te zwiększające się podatki powiem wam, że są straszną bolączką
_____
okulary ochronne]-
This reply was modified 4 months, 3 weeks ago by
hanak.
-
This reply was modified 4 months, 3 weeks ago by
-
9 grudnia 2020 at 10:10 #163575
A słyszeliście o tych wszystkich podatkach, które mają być wprowadzone od przyszłego roku? No i jak tu żyć normalnie w tym kraju…
-
2 kwietnia 2021 at 19:10 #193256
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт -
10 kwietnia 2021 at 19:09 #199677
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.
389 thoughts on “Podatek katastralny”